Ризеншнауцер

Размери; 6,3 х 8 х 1,3 см

 

иглолистна дървесина

 

Бързи и бдителни, шнауцерите са много добри кучета-пазачи. Някога били използвани във фермата, за да наглеждат стадата говеда. Въпреки мрачната си външност, ризеншнауцерът всъщност е много общително и контактно куче. Силно привързан към стопаните си, прекрасно познава не само членовете на семейството, но и техните приятели и съседи. Бурно се радва, когато общува с хората от „своята глутница“ и винаги е готов активно да ги защитава. Към животните,с които живее под един покрив, в това число и други кучета, обикновено е търпелив.

Към децата, особено които са израснали с него, се отнася нежно и леко покровителствено. С удоволствие играе с тях, макар и да не обича много шумните игри, охотно изпълнява командите, но само докато нищо не заплашва младия стопанин.

Издръжливи и трудолюбиви, ризеншнауцерите лесно се обучават за изпълнение на различни служби и завинаги запомнят получените навици. Светкавичната реакция и бурния темперамент правят много силно впечатление на хората, които не познават породата. Секунда е нужна на весело гонещият топката ризеншнауцер, за да забрави своята игра и се превърне в жесток и агресивен звяр, когато над стопанина е надвиснала опасност.

Към непознатите ризеншнауцера се отнася неутрално, а понякога и дружелюбно, но само ако те се държат, от гледна точка на животното, скромно и сдържано.

доставка: за София - 3 лв., за страната - 5 лв.

Подобни продукти